Galerii: Tapal toimus täna USA maaväeüksuse tervitustseremoonia

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tapal tervitati täna piduliku tseremooniaga teenistust alustanud Ameerika Ühendriikide uut kompaniisuurust üksust ning tutvustati nende relvastust ja tehnikat, sealhulgas tanke M1A2 Abrams.

«Ameerika Ühendriikide ja teiste NATO liitlaste kohalolu Eestis on meie jaoks oluline, sest see on heidutuseks igale võimalikule agressorile ja näitab ilmekalt, et NATO teeb oma liikmete kaitsmiseks kõike, mida vaja,» ütles oma tervituskõnes kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran.

Tervitustseremoonial osalesid lisaks kaitseministeeriumi kantslerile Ameerika Ühendriikide saatkonna asejuht Chever Voltmer, kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras ning teised Eesti ja liitlasriikide esindajad, vahendas kaitseväe peastaap.

Eelmisel nädalal Eestisse jõudnud Ameerika Ühendriikide kaitseväelased teenivad siin kolm kuud ning võtavad osa nii kaitseliidu õppusest Hunt kui ka kaitseväe suurõppusest Siil 2015, kus ameeriklased teevad koos Eesti ajateenijatega ja Ühendkuningriigi jalaväelastega vastutegevust 1. jalaväebrigaadi allüksustele.

Uus Ameerika Ühendriikide rotatsioon koosneb ühest tankirühmast ja kahest rühmast õhudessantväelastest. Tankirühm kuulub Ameerika Ühendriikide maaväe 3. jalaväediviisi 1. brigaadi 7. rügemendi koosseisu, õhudessantväelased 173. õhudessantbrigaadi. Viimasest üksusest olid pärit ka esimene Ameerika Ühendriikide Eestis paiknenud allüksus, mis maandus Ämaris möödunud aasta kevadel.

3. jalaväediviisi 7. jalaväerügement on üks vanimaid Ameerika Ühendriikide maaväe jalaväeüksuseid, mis loodi rohkem kui 200 aastat tagasi ja on osalenud 12 sõjas ning saanud üksusena rohkelt tunnustusi.

Üksuse paiknemine Eestis on osa Ameerika Ühendriikide heidutusmeetmete operatsioonist Atlantic Resolve Kirde-Euroopas, mille eesmärgiks on NATO julgeolekumeetmete tugevdamine. USA hoiab Eestis kompanii suurust roteerivat üksust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles