Istanbuli kohtus võtsid relvastatud ründajad prokuröri pantvangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Relvastatud isikud võtsid täna Istanbuli kohtuhoones pantvangi valitsusvastase meeleavaldaja poliitiliselt tundlikku surmajuhtumit uuriva prokuröri, teatas uudisteagentuur Doğan.

Prokurör Mehmet Selim Kiraz uurib 2013. aasta suvel kähmluses politseiga eluohtlikult viga saanud ja pärast 269 päeva koomaseisundis haiglas lebamist möödunud aasta märtsis surnud Berkin Elvani tapmise asjaolusid. Elvanit tabas kähmlemise käigus pisargaasikanister.

Mehmet Selim Kirazi võtsid tõenäoliselt pantvangi relvastatud kurjategijad vasakäärmuslikust rühmitusest Revolutsiooniline Rahvavabastuse Parteirinne (DHKP-C). Rühmitus avaldas ka foto stseenist, kus üks nende väidetav liige hoiab relva Kirazi pea juures.

Türgi meedia teatel sisenesid kurjategijad Istanbuli kohtumajja ning võtsid Kirazi pantvangi. Ka oli selle vältel kuulda pealtnägijate tunnistuste kohaselt hoone seest tulistamist. Küll tekitab küsimusi see, kuidas relvastatud mehed sedavõrd vabalt kell pool üks päeval üldse kohtusse pääsesid.

Türgi ajalehe Hürriyet teatel on politsei kogu kuuenda korruse, kus asus ka Kirazi kabinett, isoleerinud.

Uudisteagentuur Reuters kirjutas, et politsei eriüksuslased sisenesid Okmeydani kohtumajja ning toimetasid ametnikud hoonest välja. Istanbuli politseiülema Selami Altınoki teatel on relvastatud ründajaid kaks, kuid nende isikuid ta ei avalikustanud.  

«Ühtegi probleemi seoses meie kolleegidega ei ole. Meie läbirääkijad peavad ründajatega läbirääkimisi,» sõnas Altinok Hürriyetile. «Proovime olukorra nii lahendada, et keegi viga ei saaks,» lisas ta.

DHKP-C lähedalseisev veebileht Halkinsesi.tv kirjutas, et ründajad esitasid omapoolsed nõudmised, mille oleks pidanud täitma kohaliku aja järgi kella 15.36ks. Lisaks ähvardasid nad vastasel juhul prokuröri tappa. Nüüdseks on tähtaeg möödunud, kuid olukorra arengute kohta uut infot pole.

Väidetavalt kuulusid ründajate nõudmiste hulka ka Elvani tapnud politseinike avalikud ülestunnistused, nende üle rahvakohtu pidamine ja Elvaniga koos meelt avaldanud isikute vabastamist vahi alt.

Rühmitus teatas, et kui nende nõudmisi ei täideta, siis tapavad nad Kirazi. CNNi Türgi haru teatel kutsus Türgi peaminister Ahmet Davutoglu kokku kriisikohtumise, et sise- ja justiitsministriga pantvangidraama lahendamisvõimalusi arutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles