Türgi pantvangivõtjad tapeti ja vabastatud prokurör suri haiglas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudisteagentuuri Ilhase avaldatud kaader täna pantvangi võetud prokurörist Mehmet Selim Kirazist. Väidetavalt on pantvangistajad kohalikust marksistlik-leninistlik organisatsioonist DHKP-C.
Uudisteagentuuri Ilhase avaldatud kaader täna pantvangi võetud prokurörist Mehmet Selim Kirazist. Väidetavalt on pantvangistajad kohalikust marksistlik-leninistlik organisatsioonist DHKP-C. Foto: SCANPIX

Türgi kohtuhoonet rünnanud kaks meest tapeti, pantvangi võetud prokurör sai vabastamise käigus raskelt vigastada ja suri hiljem haiglas, teatas teisipäeva hilisõhtul Istanbuli politseiülem Selami Altinok.

Politseiülema sõnul toimetati raskelt haavatud prokurör haiglasse ja talle tehti operatsioon, kuid mehe elu ei õnnestunud päästa.

«Kuna kohtuhoones kõlasid lasud, siis meie julgeolekujõud ründasid ja tapsid pantvangivõtjad. Pantvang sai raskelt haavata ja suri hiljem haiglas,» selgitas Altinok ajakirjanikele.

Relvastatud isikud võtsid pärastlõunal Istanbuli kohtuhoones pantvangi valitsusvastase meeleavaldaja poliitiliselt tundlikku surmajuhtumit uuriva prokuröri, teatas uudisteagentuur Doğan.

Prokurör Mehmet Selim Kiraz uurib 2013. aasta suvel kähmluses politseiga eluohtlikult viga saanud ja pärast 269 päeva koomaseisundis haiglas lebamist möödunud aasta märtsis surnud Berkin Elvani tapmise asjaolusid.

Uudisteagentuuri teatel oli kohtuhoonest kuulda tulistamist. Mõnede teadete kohaselt kuulusid pantvangivõtjad vasakäärmuslikku rühmitusse DHKP-C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles