Jeemenis hukkus nädalaga vähemalt 62 last

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia õhujõud korraldasid Jeemeni pealinna Sanaa lennuvälja lähistel õhurünnaku, milles hukkus inimesi ja purunes maju. Tsiviilkaitsetöötajad otsivad rusudest võimalikke ellujäänuid ja ohvrite surnukehi.
Saudi Araabia õhujõud korraldasid Jeemeni pealinna Sanaa lennuvälja lähistel õhurünnaku, milles hukkus inimesi ja purunes maju. Tsiviilkaitsetöötajad otsivad rusudest võimalikke ellujäänuid ja ohvrite surnukehi. Foto: SCANPIX

Jeemeni lahingutes on viimase nädala jooksul surma saanud vähemalt 62 last ja 30 saanud haavata, teatas teisipäeval ÜRO lasteorganisatsioon UNICEF.

«Lapsed vajavad hädasti kaitsmist ja kõik konflikti osapooled peaksid tegema selleks kõik, mis nende võimuses,» ütles organisatsiooni esindaja Jeemenis Julien Harneis.

Viimased ÜRO rahvusvahelised töötajad lahkusid Jeemenist ning maailmaorganisatsioon püüab aidata ka sadu kohalikke töötajaid, ütles ÜRO peasekretäri kõneisiku asetäitja Farhan Haq varem päeval. Haq ütles, et viimased 13 ÜRO rahvusvahelist töötajat lahkusid Jeemenist.

ÜRO inimõigusagentuur hoiatas «täieliku kokkuvarisemise» eest araabia maailma vaeseimas riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles