Meedia väide: Germanwingsi õnnetuslennuki viimased hetked jäädvustati nutitelefoniga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus A320 jäänused Alpides
Airbus A320 jäänused Alpides Foto: SCANPIX

Saksa ja Prantsusmaa meedia väitel jäädvustas üks Germanwingsi õnnetuslennul olnu enne oma surma lennu 4U9525 viimased hetked nutitelefoniga.

Prantsusmaa Paris Match ning Saksamaa Bild teatasid, et said oma valdusse pardal olnu tehtud video.

Vaid sekundeid kestval videol olevat Airbus A320 pardal toimunu enne kui lennuk Prantsuse Alpides vastu mäge lendas.

Paris Matchi andmetel leidsid selle mobiiltelefoni Alpides lennuki- ja inimjäänustega tegelevad isikud. Kellele see mobiiltelefon kuulus, ei ole teada.

Saksa lennunduseksperdid kahtlevad, kas sellises õnnetuses, kus lennuk lendab suurel kiirusel vastu mäge, oleks nutitelefon terveks jäänud. Küll aga arvatakse, et kui telefoni mälukaart oli alles, siis selle abil võidi saada video jälile.

Videol nähtav toetavat Prantsuse prokuratuuri oletust, et kaaspiloot Andreas Lubitz juhtis Airbus A320 meelega vastu mäge.

Videol olev lubavat kinnitada enne õnnetust tekkinud paanikat ja kaootilist meeleolu. Väidetavalt on kuulda mitmes erinevas keeles hüüdeid «püha jumal».

Videol on kuulda ka heli, mis väidetavalt on kirvelöögid. Aravatakse, et kapten Patrick Sonderheimer kasutas kirvest, püüdes kokpiti ust lahti murda.

Alpide katastroofis kaotas elu 150 inimest, kelle seas oli enim sakslasi ja hispaanlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles