Tšiili tulvaohvrite arv tõusis 23-ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tšiili põhjaosas asuvat Atacama kõrbe piirkonda eelmisel nädalal tabanud üleujutuste ohvrite arv on tõusnud 23ni, veel 57 inimest on teadmata kadunud, ütlesid kohalikud võimud teisipäeval.

Üleujutused said alguse eelmisel teisipäeval alanud paduvihmadest maailma kõige kuivemas piirkonnas Atacamas. Vihmavee tõttu täitusid aastaid kuivana seisnud jõesängid, vesi tulvas kallastest välja ja ujutas üle külad.

Siseministeerium kuulutas eelmisel kolmapäeval välja eriolukorra ning otsustas kasutada põhiseaduse sätet, et anda piirkonnas võim kohalikult valitsuselt üle sõjaväele.

«23 inimest on saanud surma ja 57 jäänud kadunuks, 22 381 inimest on pidanud kodudest lahkuma, neist 4095 on ajutistes varjupaikades,» ütles eriolukordade ameti juht Ricardo Toro.

Tšiili president Michelle Bachelet hoiatas nädalavahetusel õnnetuspiirkonda külastades, et olukord on troostitu ning ohvrite arv võib tõusta.

Valitsus on lubanud eraldada 9,5 miljonit dollarit piirkonna abistamiseks.

Piirkond oli kannatanud mitu aastat põudade all ega olnud niisuguseks üleujutuseks valmis. Viimati olid sellel alal tulvad 1997. aastal.

Ametivõimude teatel on tulvavete tõttu jäänud kodutuks vähemalt 27 000 inimest, vahendas Reuters.

Meteoroloogide andmetel olid paduvihmad nii võimsad viimati 80 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles