Ajaleht: Venemaa saatis riigist välja soome ärimehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene võimud ei lubanud Soome ärimeest Šeremetjevost kaugemale.
Vene võimud ei lubanud Soome ärimeest Šeremetjevost kaugemale. Foto: SCANPIX

Venemaa saatis riigist välja enam kui 20 ettevõtte nõukogus töötava Soome ärimehe Seppo Remesi, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

59-aastane ettevõtja kuulutati ebasoovitavaks isikuks ning Venemaale teda enam ei lasta.

«Läksin 11. märtsil Soome puhkusele ja piiril andis FSB ametnik mulle kätte paberi, millel oli ametlik hoiatus,» rääkis ärimees. «Seal polnud ühtegi süüdistust kirjas.»

Hoiatust sisaldanud paberil seisis, et Remes on kogunud teavet Vene elektrienergiafirmade praeguste ja võimalike uute juhtide kohta. Ettevõtja kinnitusel on taolised väited alusetud, nimetades neid ka väljamõeldisteks.

Ta tahtis Venemaale naasta 22. märtsil, kuid Šeremetjevo lennujaamast teda enam kaugemale ei lastud. Nüüd ulatas piirivalvur talle dokumendi, millel oli kirjas, et ärimees on Venemaal persona non grata.

Remes elas 1993. aastast alaliselt Moskvas. Tuntuim ettevõtte, mille nõukogusse ta kuulub, on valdavalt Vene riigile kuuluv energiafirma Rosseti.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles