Izvestija: Duritskaja kutsutakse Moskvasse Nemtsovi võimalikke mõrvareid tuvastama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünlad ja lilled Moskvas Boriss Nemtsovi mõrvapaigal.
Küünlad ja lilled Moskvas Boriss Nemtsovi mõrvapaigal. Foto: SCANPIX

Vene opositsionääri Boriss Nemtsovi mõrva peamine tunnistaja Anna Duritskaja võib olla sunnitud naasma Moskvasse, et osaleda kahtlustatavate tuvastamisel, kirjutab ajaleht Izvestija.

Kurjategijad lasid Nemtsovi maha 27. veebruari hilisõhtul, kui ta jalutas koos Ukraina kodaniku Duritskajaga Moskva kesklinnas Bolšoi Moskvoretski sillal.  

«Duritskaja tutvus Nemtsoviga kolm aastat tagasi ja viibis viimasel ajal peaaegu kogu aeg tema kõrval, mistõttu võib mäletada tapjat või inimesi, kes ilmusid Nemtsovi lähedusse kasvõi episoodiliselt, näiteks kohvikus või kodumaja sissepääsu juures,» jutustas korrakaitsejõudude allikas Izvestijale.

Nemtsovi perekonda ja Duritskajat esindav advokaat Vadim Prohhorov keeldus kommenteerimast isikute võimalikku tuvastamist.

Praeguse seisuga on vahi all viis meest: Zaur Dadajev, Anzor Gubašev koos oma venna Šadid Gubaševiga, lisaks veel Hamzat Bahhajev ning Tamerlan Eskerhanov.   

Dadajevi advokaat Ivan Gerassimov kinnitas, et tema klient on valmis astuma Duritskaja ette ega karda tuvastamise protseduuri, kuna «tal pole Nemtsovi mõrvaga mingit seost».

Šadid Gubaševi advokaadi Ilja Trofimovi sõnul ei karda Šadid ega ka kõik teised tuvastamist, kuna neil pole veretööga mingit seost.

Duritskaja on Ukraina kodanik, kes sõitis varsti pärast veretööd Venemaalt minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles