Suurbritanniasse pürginud põgenik: pidime šokolaadi ära uppuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurotunneli sissepääs Prantsusmaal Calais' lähistel.
Eurotunneli sissepääs Prantsusmaal Calais' lähistel. Foto: SCANPIX

Viis Süüriast ja kaks Egiptusest pärit põgenikku püüdsid jõuda Suurbritanniasse tsisternautoga, mille tsistern oli täidetud sooja vedela šokolaadiga.

Oma kogemusest, mis pidi peaaegu saama fataalse lõpu, rääkis BBC Newsile üks Süüria päritolu meestest. Tegemist oli tema 18. katsega jõuda brittide juurde.  

Mehe sõnul ronisid nad šokolaadi sisse Prantsusmaal Calais’s, kui auto seisis veokite parkimisplatsil.

Põgeniku sõnul aitas neid Iraagist pärit kurdi rahvusest mees, kes toimetab põgenikke salaja Ühendkuningriiki juba aastaid. Selleks, et kurdile tasuda, pidi näiteks BBCga vestelnud mees töötama tema heaks Calais’s ligi kaks kuud. Seda, mida ta täpselt tegema pidi, pole avaldatud.

Meesteni jõudnud teabe järgi pidi tsistern sõitma otse rongile, ilma et selle sisu oleks läbi valgustatud. Koos rongiga oleks nad jõudnud rahulikult Suurbritanniasse.

Süürlased ja egiptlased ronisid tsisterni öösel, kui juht kabiinis magas. Nende abiline pani  luugi kinni, kuid jättis neile hingamiseks vajaliku õhu saamiseks väikse avause.

Mehed ei teadnud, mida tsistern sisaldas, kuid kohe pärast luugi avamist oli tunda šokolaadi lõhna. Kuna õues oli külm, siis alguses oli tore olla sooja šokolaadimassi sees, jutustas põgenik. Umbes 15 minutit hiljem läks aga juba palavaks ning mehed tundsid end ebamugavalt.

Oli lootust, et veok läheb teele paarikümne minuti pärast, kuid seda ei juhtunud. Mehed olid viibinud šokolaadi sees paar tundi, kuid ikka polnud mingit märki, et tsisternauto hakkaks liikuma.

Kuna mitme mehe jalad ei ulatunud põhja, pidid nad üksteisel käest kinni hoidma ja tegema ujumisliigutusi. Lõpuks otsustasid mehed, et uppumise vältimiseks tuleb tsisternist välja ronida. Nad tegidki nii ja läksid tagasi metsa oma telki, kus olid senini elanud.  

Viimasena tsisterni jäänud mehel läks väljaronimisega kõige kauem, kuna teda ei lükanud keegi ülespoole. Ponnistuste edukaks lõpuleviimiseks jättis ta oma kummikud šokolaadimassi sisse, selgitas süürlane.   

BBCile intervjuu andnud mees elab praegu Suurbritannias, töötades Sheffieldis ühes araabia restoranis. Ühendkuningriiki pääses ta järelhaagises, mille laadungiks olid veoautode kabiinid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles