Iraak ajas Islamiriigi Tikritist välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi peaminister Haidar al-Abadi lehvitas täna Tikritis uhkelt Iraagi lippu.
Iraagi peaminister Haidar al-Abadi lehvitas täna Tikritis uhkelt Iraagi lippu. Foto: SCANPIX

Iraagi kaitseminister Khalid al-Obeidi teatas täna, et julgeolekujõud on saavutanud Tikritis sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik üle suurepärase võidu.

Obeidi sõnul on Iraagi julgeolekujõud täitnud oma missiooni kuu aega kestnud pealetungis eksdiktaator Saddam Husseini sünnilinna vabastamiseks IS-i võimu alt.

Iraagi väed ja nendega liitunud šiia omakaitseüksused tungisid eile eksdiktaator Saddam Husseini kodulinna Tikriti südamesse ja heiskasid Salahuddini provintsivalitsuse peahoonel Iraagi lipu.

märtsil pealetungi toetuseks õhurünnakuid alustanud USA teatas eile õhtul, et osa linnast on veel pühasõdalaste käes.

Täna ütles Iraagi siseminister Mohammed Salem al-Ghabban varem, et kontroll linna üle on vaid tundide küsimus. Nüüd on eesmärgiks kogu Tikrit vabastada ja linnas võimalikult kiiresti tavapärane elu taastada, ütles ta.

«Mõned üksikud vastupanukolded on veel jäänud ja lähipäevil saame teatada head uudist, et need vastupanukolded on kõrvaldatud,» kuulutas ta ajakirjanikele.

Šiiavõitlejad Tikritis Iraagi lippudega, nende kõrval on näha niinimetatud Islamiriigi toetajate loosung.
Šiiavõitlejad Tikritis Iraagi lippudega, nende kõrval on näha niinimetatud Islamiriigi toetajate loosung. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP

Pingutused niinimetatud Islamiriigi äärmuslaste linnast välja ajamiseks algasid 2. märtsil. Iraagi vägesid toetasid USA juhitava rahvusvahelise koalitsiooni õhulöögid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles