Jordaania sulges suurima piiriületuspunkti Süüriaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordaania sõdurid turvamas piiri
Jordaania sõdurid turvamas piiri Foto: SCANPIX

Jordaania sulges kolmapäeval oma tähtsaima piiripunkti Süüriaga režiimivägede ning ülestõusnute ägeda lahingutegevuse tõttu Süüria pool piiri.

«Jaberi piiriületuspunkt on ajutiselt reisijatele ning kaupadele suletud,» teatas Jordaania siseminister Hussein Majali.

«Tegemist on ennetava meetmega, mille eesmärk on kaitsta reisijate tervist ning julgeolekut seoses piiri taga jätkuva ägeda võitlusega,» sõnas ta.

Süüria mässulised alustasid kolmapäeval koos islamistlike relvarühmitustega rünnakut Nasibi (Jordaanias tuntud kui Jaberi) piiriületuspunktile.

Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatel on mässulised piiripunkti ümber piiranud ning režiimiväed on alustanud nende vastu õhulööke.

Tegemist on viimase Süüria-Jordaaniaga piiripunktiga, mis on veel Süüria presidendile Bashar al-Assadile lojaalsete vägede käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles