Niinistö: minu ametiaja raskeim teema on Ukraina kriis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Sauli Niinistö (vasakul) koos Poola riigipea Bronisław Komorowskiga 31. märtsil Varssavis.
Soome president Sauli Niinistö (vasakul) koos Poola riigipea Bronisław Komorowskiga 31. märtsil Varssavis. Foto: SCANPIX

Soome president Sauli Niinistö ütles intervjuus Iltalehtile, et praeguse ametiaja kõige keerulisem teema on olnud Ukraina kriis ja sellele järgnenud sündmused.

Riigipea on varem öelnud, et kriis mõjus omamoodi šokina, üllatades läänemaid. Kriisi tulemusel naasis sõda Euroopasse ja Venemaa käitumine põhjustas muret.

Vaatamata Ukraina kriisile näib Niinistö nautivat Soome välispoliitika juhtimist ja seda vaatamata tõsiasjale, et möödarääkimistest pole pääsu olnud. Presidendi sõnul saadi temast valesti aru muu hulgas selles, et ta justkui tahaks üldvalimiste eel summutada välispoliitilist debatti. «See ei vasta üldse tõele,» kinnitas ta ajalehele.    

Ka puudutas president Soome ja NATO suhteid. Tema arvates on viga, et praeguses valitsusprogrammis välistati NATO liikmesuse võimalik taotlemine. Niinistö sõnul pole põhjust NATOsse viivat ust sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles