Sarkozy sai Merkelist valesti aru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy embab Saksamaa kantslerit Angela Merkelit.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy embab Saksamaa kantslerit Angela Merkelit. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy väide, nagu oleks Saksa kantsler Angela Merkel öelnud, et ka Saksamaa kavatseb mustlaste laagrid laiali lüüa, on Saksa välisministri Guido Westerwelle sõnul täielik arusaamatus.

«Kantsler teatas mulle oma vestlusest Sarkozyga,» sõnas Westerwelle Saksa ringhäälingule. «Mingit sellist teadet kantsleri poolt polnud. See oleks vastuolus Saksa põhiseadusega. Ma kahtlustan, et see on arusaamatus.»

Sarkozy väitis ELi tippkohtumisel pärast vestlust Merkeliga, et ka sakslased kavatsevad kasutusele võtta Prantsusmaaga samad meetmed mustlaste väljasaatmiseks, vahendab AFP.

Merkeli pressiesindaja oli taolisele väitele kategooriliselt vastu. «Kantsler Merkel pole üldse rääkinud niinimetatud mustlaste laagritest Saksamaal, seda nii kohtumisel kui ka eravestlusel Prantsuse presidendiga. Ja mitte mingil juhul poleks ta rääkinud evakueerimisest,» sõnas valitsuse pressiesindaja Steffen Seibert.

Merkel toetas küll ELi tippkohtumisel Sarkozyd, tunnistades, et ELi õigusvolinik Vivian Reding läks Teie maailmasõja võrdlustega üle piiri, kuid ühtlasi lisas kantsler, et probleemile on vaja leida mingi muu lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles