Prokuröride sõnul uuris Lubitz internetist enesetapu kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lubitz
Andreas Lubitz Foto: SCANPIX

Alpides tahtliku lennukatastroofi põhjustamises kahtlustatav Germanwingsi kaaspiloot Andreas Lubitz otsis internetist infot võimalike enesetapuviiside kohta, teatasid prokurörid.

Prokuröride sõnul leidsid uurijad Lubitzi Düsseldorfis asuvas kodus läbiotsimise käigus tahvelarvuti. Uurimise käigus selgus, et sama arvutiga on sisestatud otsingumootorisse muu hulgas ka märksõnad «kuidas sooritada enesetappu» ning «kokpiti uksed ja nende turvalisus». Samuti on otsitud ravivõimaluste kohta.

«Lehitseja ajalugu polnud kustutatud,» märkis Düsseldorfi prokuratuur avalduses, mille kohaselt oli võimalik tuvastada 16. märtsist 23. märtsini teostatud otsingud.

Barcelonast Düsseldorfi teel olnud reisilennuk kukkus alla eelmisel teisipäeval, surma sai 144 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Lennuki esimese musta kasti analüüsist selgus, et kaaspiloot Lubitz lukustas end kokpitti ja alustas sihilikult laskumismanöövrit, mis lõppes lennuki põrkamisega vastu mäekülge. Täna leiti ka lennuki teine pardasalvesti, kuid infot selle sisu kohta pole veel avaldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles