USA kongresmen: Venemaa tahab Balti riike hirmutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid harjutamas paraadiks. Pilt on illustratiivne.
Vene sõdurid harjutamas paraadiks. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Venemaa ähvardab teisi riike, seal hulgas Baltimaid, sest niisugune on tema tegutsemisviis, ütles USA kongressi esindajatekoja relvateenistuste komitee esimees Mac Thornberry täna Vilniuses.

«Venemaa ähvardab peaaegu kõiki, see on nende komme - nad tahavad hirmutada, see on nende komme,» ütles vabariiklasest rahvaesindaja.

«Nad tahavad hirmutada Balti riike, tahavad hirmutada Poolat, Ukrainat ja Rumeeniat - riiki riigi järel. See on nagu koolikiusamine.»

«Ja küsimus on selles, kas kiusajal lastakse pääseda või sa tõused püsti ja ütled: «Ei, sa võid ähvardada, aga me ei lase sul end jalge alla tallata.»,» rõhutas Texase poliitik pärast Leedu presidendi Dalia Grybauskaitėga kohtumist ajakirjanikele.

Thornberry sõnul on Venemaa tegevus võrreldav Islamiriigi ja Al-Qaeda rünnakutega, ning esimest korda 70 aasta järel on Venemaa hakanud maailma rahu ohustama.

Thornberry kommenteeris ajakirjandusse jõudnud teateid endiste Vene ja USA luure- ja sõjaväeametnike kohtumisest, kus olevat räägitud Venemaa ähvardusest kasutada erinevaid sõjalisi ja mittesõjalisi vahendeid Balti riikide vastu, kui NATO neis kohalolekut suurendab.

Thornberry sõnul on Venemaa tegevus võrreldav Islamiriigi ja Al-Qaeda rünnakutega, ning esimest korda 70 aasta järel on Venemaa hakanud maailma rahu ohustama.

USA kongressi liige ütles, et jutuajamine Leedu presidendiga keskendus eeskätt «Venemaa agressioonile Ukrainas ja vajadusele sellele reageerida».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles