Rogozin võrdles eurooplasi paanitsevate pursuidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin. Foto: SCANPIX

Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin kommenteeris Facebookis Tšehhi väljaandes Reflex ilmunud artiklit, mille järgi on kaks põhilist ohtu lääne jaoks «Venemaa sõjaline jõud ja laienenud ambitsioonid ning massiline sisseränne islamiriikidest».

«Pursuid sattusid paanikasse,» kirjutas asepeaminister Facebookis.     

Nädalaajakiri Reflex kirjutas 30. märtsil, et Venemaa majandus jääb Euroopa omale alla, kuid «ajalugu on meile mitmel korral õpetanud, et majanduslikus mõttes nõrgem vastane on hävitanud endast tugevama».

«Mis puudutab sõjalist valdkonda, siis meie niigi nõrk positsioon nõrgeneb veelgi. Ka ühiskondikus sfääris oleme Moskva jaoks ebaoluline vastane,» kirjutab Tšehhi väljaanne.  

Artiklis oletatakse, et Venemaal on siiani inimesi, kes on valmis sõdima ja surema kas siis  õigeusu või rahva eest. «Kuid mille nimelt peaksid võitlema ja surema meie inimesed? Kas homoseksualistide õiguse eest lapsendada lapsi? Abortide toetuseks? Multikultuursuse pooldamise nimel? Mis te arvate, kui paljud meie mehed ja naised on valmis sõdima ja surema selle kaasaegse ühiskonna eest? Ja Venemaa valitsusel on see hästi teada,» kirjutas Reflex.

Artikli autor Lukáš Lhoťan muretseb selle pärast, et Euroopa Liit sarnaneb savijalgadel kolossiga ja võib varsti kaduda, kuna on nõrk nii majanduslikus kui sõjalises plaanis. Kaasaegses Euroopa ühiskonnas silmnähtavalt ei soovita elada ja surra järgmise põlvkonna nimel. Just seetõttu mainitaksegi artiklis kahte põhilist asja, mis on Euroopa Liidule ohtlikud ning need on «Venemaa sõjaline jõud ja laienenud ambitsioonid ning massiline sisseränne islamiriikidest».   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles