Ekspert: Dalnii Vostoki vrakk on tuukrite jaoks liiga sügaval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaug-Idas Ohhoota merel uppunud traallaev Dalnii Vostok, mille vrakis võivad asuda kadunuks jäänud meeskonnaliikmed, lebab tuukrite jaoks kättesaamatus sügavuses.

Viimastel andmetel jäi kadunuks 13 meremeest. Laeva pardal oli õnnetuse hetkel 132 inimest, neist 63 pääses eluga.

«Kadunuks jäänud meremeeste asukoha osas ei välistati ühtegi varianti, sealhulgas ka võimalust, et nad jäid laeva. Seni uuritakse akvatooriumi. Kuid meie tuukrid on täielikus valmisolekus,» teatati Interfaxile eriolukordade ministeeriumi Kaug-Ida regionaalsest pressiteenistusest.   

Transpordiprokuratuur teab laeva uppumispaiga koordinaate. Kaug-Ida laevakaptenite assotsiatsiooni president Pjotr Ossitšanski rääkis aga Interfaxile, et selles kohas on Ohhoota meri ligi 200 meetrit sügav.

Tuukrid saavad laskuda 90 meetri sügavusele, töötada saavad nad aga kuni 60 meetri sügavusel, lisas ta.

«Laeva saab uurida veealuse aparaadi abil, kuid see võib näidata üksnes laeva asukohta, inimesi see aga vaevalt et näitab, rääkimata võimalusest tuua neid pinnale,» rääkis Ossitšanski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles