Põhja-Korea tulistas merre neli lühimaaraketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un (keskel) masinaehitustehases.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un (keskel) masinaehitustehases. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea tulistas reedel läänerannikult merre neli lühimaaraketti, operatsiooni juhendas riigi liider Kim Jong-un, ütles Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee esindaja.

Raketid tulistati välja Põhja-Korea läänerannikult ja nende lennupikkus oli üle 100 kilomeetri, lausus esindaja.

«Raketikatsetus kestis 45 minutit ja algas kell 16.15 (Eesti aeg 10.15) ning seda tundus juhendavat Kim Jong-un,» ütles esindaja.

Esindaja sõnul pole kõnealuste rakettide mudel teada.

Õppus leidis aset ajal, mil kahe naaberriigi suhted on Lõuna-Korea ja USA ühisõppuste tõttu taas pingestunud.

Lõuna-Korea ja USA lõpetasid reedel ühe kahest iga-aastasest suurõppusest, mis on pälvinud Põhja-Korea ägeda hukkamõistu ja toonud kaasa ähvardusi.

Pyongyang peab Souli ja Washingtoni ühisõppusi Key Resolve ning kaheksa nädalat kestvat suurõppust Foal Eagle provokatiivseks sissetungiharjutuseks.

Foal Eagle kestab 24. aprillini.

Pyongyang näitas oma vastuseisu õppustele kahe lühimaa ballistilise raketi väljatulistamisega 2. märtsil ja seitsme pind-õhk-tüüpi raketi väljatulistamisega 13. märtsil.

Kaks Koread on ametlikult omavahel sõjas, sest aastatel 1950-1953 kestnud Korea sõda lõppes vaherahuga ja rahulepingut pole kunagi sõlmitud.

ÜRO resolutsioonid keelavad Põhja-Koreal ballistiliste rakettide katsetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles