Iisraeli väed vahistasid Palestiina parlamendisaadiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlasest Iisraeli-vastane protestija
Palestiinlasest Iisraeli-vastane protestija Foto: SCANPIX

Iisraeli väed pidasid neljapäeval Läänekaldal täpsustamata «tähtsate julgeolekuriskide» tõttu kinni palestiinlasest parlamendisaadiku Khalida Jarrari, ütles sõjaväe pressiesindaja AFP-le.

Jarrar on Palestiina Vabastamise Rahvarinde (PFLP) kõrge liige. Iisraeli justiitsministeerium peab PFLP-d terrorirühmituseks.

Eelmise aasta augustis keelasid Iisraeli võimud Jarraril oma Läänekaldal Ram Allah's asuvas kodus viibimise, sundides ta eksiili Jeerikosse.

Toona ütles Jarrar, et kavatseb korraldust mitte täita.

Ram Allah's asuv ühendus Palestiinlastest Vangide Klubi ütles, et Jarrar peeti kinni oma kodus.

Kõrge palestiina ametnik Hanan Ashrawi ütles, et Jarrari vahistamine on poliitiliselt motiveeritud. «On ilmne, et tema vahistamine on poliitiliselt motiveeritud ning rikub parlamendisaadiku immuniteeti. Iisrael peaks austama valitud ametnike puutumatust reguleerivaid rahvusvahelisi õigusnorme.»

Palestiina omavalitsuse teatel on 130 palestiina parlamendiliikmest Iisraeli käes hetkel vangistuses 18, Palestiinlasest Vangide Klubi teatel on Jarrar 16. vahistatud parlamendisaadik.

Palestiina parlament ei ole kokku tulnud alates 2007. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles