Vabaühendus: IS hõivas Süürias Yarmuki pagulaslaagrist 90 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitleja oma lipuga.
Islamiriigi võitleja oma lipuga. Foto: SCANPIX

Sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriigi (IS) võitlejad peavad Süüria pealinnas Damaskuses asuvas Yarmuki pagulaslaagris lahinguid teiste relvarühmitustega ja on suutnud laagrist hõivata 90 protsenti, ütles vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus laupäeval.

Äärmuslased sõdivad laagris palestiinlaste rühmituse Aknaf Beit al-Maqdis liikmetega, kes on nüüdseks pühasõdalaste poolt ümber piiratud, sõnas Süüria opositsiooni liige Ayman Abu Hashem.

IS alustas laagrile pealetungi kolmapäeval. Neljapäeval tõrjuti nad välja, kuid ametnike sõnul sisenesid äärmuslased laagrisse reedel uuesti ja lahingud jätkusid ka laupäeval.

Laager asub Damaskusest seitsme kilomeetri kaugusel.

Valitsusväed on laagri sisse piiranud ning selles asuvad IS-i väed on saavutanud laagri üle peaaegu täieliku kontrolli, sõnas Abu Hashem.

Kardetakse, et IS maksab laagri elanikele kätte, sest möödunud aastal ajasid sealsed inimesed ja mässulised IS-i võitlejad laagrist välja.

Vabaühenduse juhi Rami Abdel Rahmani sõnul on kolmapäeval alanud relvakokkupõrgetes hukkunud vähemalt 18 inimest, sealhulgas kuus tsiviilisikut ja 12 Palestiina võitlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles