Iraani teatel tühistatakse lõpliku tuumaleppe järel kõik ÜRO meetmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani koolitüdrukud lehvitavad lippudega Islamirevolutsiooni 36. aastapäeval Teheranis. Pilt on illustratiivne.
Iraani koolitüdrukud lehvitavad lippudega Islamirevolutsiooni 36. aastapäeval Teheranis. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kõik Iraani tuumaprogrammiga seotud ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonid tühistatakse pärast lõpliku tuumaleppe sõlmimist, ütles laupäeval teleintervjuus Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif.

«Kokkuleppe sõlmimise päeval tühistatakse kõik ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonid, nõukogu on ja jääb ka edaspidi kokkuleppe vahekohtunikuks,» märkis Zarif uudisteagentuuri Reuters vahendatud usutluses.

«Mõlemad pooled saavad selle leppe kohaselt, kui vastaspool seda rikub, peatada omapoolsed sammud,» lisas välisminister.

Iraan ja kuus suurriiki - USA, Prantsusmaa, Suurbritannia, Venemaa, Hiina ja Saksamaa (P5+1 riigid) - jõudsid neljapäeval kokkuleppele lõpliku tuumaleppe "parameetrites" ning asuvad nüüd juuni lõpu tähtajaks kõikehõlmavat tuumalepingut koostama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles