Saksa lennundusamet ei teadnud Lubitzi depressioonist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lubitz.
Andreas Lubitz. Foto: SCANPIX

Saksamaa lennundusamet ehk Luftfahrtbundesamt (LBA) polnud teadlik Prantsuse Alpides tahtliku lennukatastroofi põhjustamises kahtlustatava Germanwingsi kaaspiloodi Andreas Lubitzi depressioonist.

LBA, mis väljastab muu hulgas pilootide lennulubasid, kinnitas Saksa väljaandele Welt am Sonntag, et Germanwingsi emafirma Lufthansa polnud neid teavitanud Lubitzi depressioonist. Viimasest sai LBA väidetavalt teada alles kolm päeva pärast katastroofi.

Welt am Stonntagi andmetel olid Lufthansa arstid kontrollinud Lubitzi tervislikku seisundit alates 2009. aastast vähemalt kuuel korral. Mehe vaimset tervist kontrolliti viimati aga 2009. aastal. Seejuures oli Lubitz 2009. aastal teavitanud Lufthansa lennukooli instruktoreid oma depressioonist, kuid sai sellele vaatamata hiljem lennuloa.

Barcelonast Düsseldorfi teel olnud reisilennuk kukkus alla eelmisel teisipäeval, surma sai 144 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Lennuki mustade kastide analüüsist selgus, et kaaspiloot Lubitz lukustas end kokpitti ja alustas sihilikult laskumismanöövrit, mis lõppes lennuki põrkamisega vastu mäekülge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles