Keenia veresauna üks korraldaja oli lootustandev advokaat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garissas toimunud rünnaku ohver kohaliku haigla morgis.
Garissas toimunud rünnaku ohver kohaliku haigla morgis. Foto: SCANPIX

Keenia põhjaosas asuvale Garissa ülikoolile ligi 150 inimelu nõudnud rünnaku üks korraldajatest oli Keenia kodakondsusega somaallane, keda peeti lootustandvaks advokaadiks.

Neljapäevase rünnaku eest võttis vastutuse terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud rühmitus Shebab, süüdistades Keeniat oma sõdurite saatmises Somaaliasse. Rünnakus sai ametlikel andmetel lisaks neljale ründajale surma 148 inimest, neist 142 tudengit.  

Keenia siseministeeriumi teatel oli üks tapetud ründajatest Keenia kodanikust somaallane Abdirahim Abdullahi, kes oli lõpetanud Nairobi ülikooli õigusteaduskonna ning keda tundvad inimesed kirjeldasid kui suurepärast tulevast advokaati. Seejuures on Abdullahi isa kohalik valitsusametnik. Teiste ründajate kohta info praegu puudub.

Rünnakuga seoses on kinni peetud veel viis isikut. Rünnaku kavandamises kahtlustavad Keenia võimud Somaalia juurtega Keenia kodanikust endist õpetajat Mohamed Mohamudit, kelle tabamiseni viiva info eest on võimud lubanud 200 000 euro suurust vaevatasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles