Saksamaa väikelinnas süüdati pagulaskeskuseks kavandatav maja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrje ja politsei Tröglitzis.
Tuletõrje ja politsei Tröglitzis. Foto: SCANPIX

Saksamaa idaosas Tröglitzi linnas põletati maha hoone, millesse kavandati rajada vastuvõtukeskus turvapaigataotlejatele, vahendas eile põhjanaabrite rahvusringhääling YLE.

Politsei informatsiooni kohaselt süüdati maja öösel süütevedelikuga ja kurjategijaid oli mitu. Hoones viibinud kahel inimesel õnnestus pääseda eluga, sest naabrid märkasid põlengut ja hoiatasid neid.

Väikelinna kavandatav 40 inimesele mõeldud pagulaskeskus on põhjustanud laialdast rahulolematust ja projekti vedanud linnapea Markus Nierth astus sellepärast möödunud kuul tagasi.

Paremäärmuslased on korraldanud pagulaskeskuse rajamise vastu mitmeid meeleavaldusi. Nierthi veendumuse kohaselt on süütamise taga just uusnatsid. Keskus pidi uksed avama maikuus, kuid politsei hinnangul muutis tulekahju hoone kasutuskõlbmatuks.

«Uusnatsid on läinud oma vihas niikaugele, et nad parem põletavad hooned, kus pered võiksid ehitada uut elu,»ütles ekslinnapea ajalehele Der Tagesspiegel.

Euroopa riikidest võtab Saksamaa vastu kõige rohkem pagulasi sõjapiirkondadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles