Soomes laekus eestlaste hüüdnime küsitluse peale pea 15 kaebust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingin Sanomat
Helsingin Sanomat Foto: Mihkel Maripuu

Soome Avaliku Sõna Nõukogu sai oma 15 kaebust ajalehe Helsingin Sanomat korraldatud küsitluse peale, milles paluti lugejatel välja pakkuda eestlastele hüüdnime.

«Laekunud on pea 15 kaebust,» kinnitas nõukogu peasekretär Ilkka Vänttinen uudisteagentuurile STT.

Vänttineni hinnangul on see ühe ja sama artikli kohta erakordselt suur arv.

«Kui lugu on põhjustanud kõmu, siis võime saada umbes viis kaebust. Kõige tavalisem on, et laekub vaid üks kaebus,» ütles peasekretär.

Kaebusi pole tagasi võetud hoolimata sellest, et väljaanne tühistas küsitluse ja vabandas. Kõige enam on kaebuste aluseks toodud ajakirjandusnormide punkt 26, milles käsitletakse inimväärikuse austamist.

Vänttineni informatsiooni kohaselt on viimastel aastatel kõige rohkem pahameelt põhjustanud Kaarina Hazardi kolumn parlamendi endise liikme ja kunagise poksija Toni Halme surma kohta, mille peale laekus umbes sada kaebust.

Peasekretär märkis ühtlasi, et rohkem pole mõtet kaevata, sest nõukogu võtab asja niigi arutlusele, kuna selleks piisab ka ühest kaebusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles