Šohhin: Putini sõnu Donbassist interpreteeriti valesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Vladimir Putin koos pressisekretäri Dmitri Peskoviga.
President Vladimir Putin koos pressisekretäri Dmitri Peskoviga. Foto: SCANPIX

Vene töösturite ja ettevõtjate liidu esimees Aleksandr Šohhin ütles Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnade kohta Donbassi Venemaaga liitmisest keeldumisest, et riigipea sõnu interpreteeriti vääralt.   

«See, et Vladimir Putini sõnu on väänatud, on fakt. Juttu oli Venemaa ja Ukraina suhetest, Minski lepete täitmisest, kuid mina ei hakka sõnu ümber jutustama…See polnud tõene interpretatsioon, kuid kommenteerida, rääkida ma sellest ei kavatse,» rääkis ta RIA Novostile.

Liidu president väljendas rahulolematust infolekke tõttu kinnise istungi sisu üle. «Ausalt öeldes on nii, et see, kes jagab ajakirjanikele sensatsioone, ei toimi pehmelt öeldes korrektselt.»

Ta lubas arutada seda teemat Vene töösturite ja ettevõtjate liidu büroo liikmetega ja lisas, et kellegi käitumise tõttu peavad kõik kandma vastutust.   

Putini pressisekretär Dmitri Peskov keeldus kommenteerimist kinnise nõupidamise sisu. «Pole üldsegi hea, et mõned osalejad avalikustasid presidendiga toimunud suhtluse sisu. Las see, kas nad rääkisid tõtt või mitte, jääda nende südametunnistusele,» ütles Peskov ajakirjanikele.  

Forbes kirjutas täna, et Putini väitel oli Ukraina president Petro Porošenko teinud talle 11.-12. veebruaril Minskis toimunud nn Normandia neliku kohtumisel ettepaneku võtta Donbass Venemaa koosseisu.

Töösturite ja ettevõtjate ning Vene presidendi kohtumisega kursis oleva Forbesi allika andmetel rääkis Putin neile oma dialoogist Porošenkoga. «Ta ütles mulle otse, et võtke Donbass omale. Ma küsisin, et kas ta on segi läinud. Mulle pole Donbassi vaja. Kui ka teile pole vaja, siis kuulutage see sõltumatuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles