Kokkupõrked Lõuna-Jeemenis hoogustusid veelgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mässulised Adenis.
Mässulised Adenis. Foto: SCANPIX

Uutes kokkupõrgetes Jeemeni mässuliste ja president Abedrabbo Mansour Hadile lojaalsete vägede vahel on riigi lõunaosas viimase ööpäevaga hukkunud üle saja inimese.

Abitöötajad hoiatavad olukorra edasise halvenemise eest Jeemenis, kus Saudi Araabia juhitav koalitsioon peab õhusõda Iraani toetatavate šiiamässuliste huthidega.

Kohalike võimude teatel on viimase ööpäeva jooksul saanud Jeemeni lõunaosa sadamalinnas Adenis ja selle ümbruses surma 114 inimest.

Adenis, kus mässulised üritavad saada oma kontrolli alla sadamat, hukkus viimase 24 tunni jooksul 53 inimest, nende seas 17 tsiviilisikut.

Adenist põhja pool Daleh´s hukkus ööl vastu esmaspäeva šiiamässuliste ja Hadit toetavate omakaitsejõudude kokkupõrgetes vähemalt 19 huthit ja 15 valitsusmeelset.

Seitse inimest sai surma Abyani provintsis, kus Hadi-meelsed võitlejad on ümber piiranud ekspresident Ali Abdullah Saleh´le lojaalsete vägede baasi. Samas piirkonnas asuvas Lahjis ründasid koalitsiooni õhujõud strateegilist Al-Anadi lennuväebaasi, kus sai surma 10 mässulist.

Shabwa provintsis sai õhurünnakus surma kaheksa huthit, kaks mässulist hukkus kokkupõrgetes hõimuvõitlejatega.

Saleh' lojalistid võitlevad huthide poolel.

Saudi Araabia juhitav koalitsioon on lubanud jätkata õhurünnakuid huthide vastu kuni nende alistumiseni ning seadusliku presidendi Abedrabbo Mansour Hadi valitsuse kontrolli taastamiseni kogu riigi territooriumi üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles