Puškov ärgitab kehtestama Läti-vastaseid sanktsioone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov on tõusnud istungitesaalis püsti.
Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov on tõusnud istungitesaalis püsti. Foto: SCANPIX

Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov rääkis raadiojaamale Govorit Moskva, et Läti võimude Vene-vastastele avaldustele tuleb vastata sanktsioonidega, mis puudutaks nii poliitikuid kui üldse kogu riiki.

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs oli varem Twitteris säutsunud, et Venemaa lõpetan nii nagu fašistlik Saksamaagi. «Mida enam ma vaatan tänapäeva Venemaad, seda enam jõuan järeldusele, et see lõpetab samuti nagu Saksa Reich pärast Esimest ja Teist maailmasõda, ja siis oleks juba liiga hilja.»

Puškov ütles, et kui Rinkēvičs lubab omale taolisi väljaütlemisi, siis peab ta aru saama, et Venemaa poolt võivad järgneda sammud, mis annavad tõsise löögi Läti huvidele ja seda nii majanduslikus, kaubanduslikus ning veel mitmes muus mõttes.

Puškov ei arva, et välismaised poliitikud võiks lubada endale igasuguse jama ajamist ilma, et sellele midagi järgneks, pakkudes minimaalse karistusena välja sissesõidukeelu Vene Föderatsiooni.

«Kui inimene esindab ametlikult riiki, siis peab riik kandma tema sõnade eest vastutust,» lisas ta.

Siin on terve rida võimalusi, seetõttu mulle tundub, et me peame andma sellele vastulöögi. «Ja mitte tingimata avaldustega, vaid mingite sammudega, mis näitaksid, et sõnadel peab olema hind,» leiab ta.

«Võttes arvesse tema jutu sisu, siis on mul tunne, et paljudel Läti, Leedu ja Poola poliitikutel pole muud võimalust enda kehtestamiseks, kui avaldades toetust kõige pöörasematele ringkondadele läänes, olles ise Vene-vastaste kampaaniate esiridades.»

Puškovi sõnul kujutab Läti endast väga väikest riiki, mis kuulub NATOsse ja Euroopa Liitu, mis Vene kriisi tingimustes omab suurt tähtsust. «See on piiriäärne riik. Maa, kuhu ameeriklased saadavad manöövrite korraldamiseks oma vägesid, mida rohkem Läti välisminister kisab, seda enam tõmbab ta Euroopa Liidu ja NATO tähelepanu.»

Ka Vene välisministeerium reageeris Läti välisministri säutsule Kolmandast Reichist. Infoosakonna juhataja asetäitja Maria Zahharova tuletas meelde, et just Lätis toimub igal aastal leegionäride marss. «See riik teab otse, mida Kolmas Reich tähendab, kuna mitte mingite euroremontidega SSi sümboolikat üle ei võõpa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles