Vene opositsioon soovib Nemtsovi mõrvapaika mälestustahvlit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene opositsioon loodab, et võimud tulevad moskvalaste soovile vastu ning paigutavad poliitik Boriss Nemtsovi mõrvapaika mälestustahvli.

«See sündmus tekitas moskvalastes ja Venemaa teiste linnade elanikes valu ja leina. Mälestustahvli paigaldamine oleks võimude ja isiklikult linnapea poolt väärikas žest. Seetõttu loodame, et lõpuks omandab memoriaal ametliku vormi,» ütles Nemtsovi kaasvõitleja erakonnas Rahvavabaduse Partei (RPR- PARNAS) ja liikumises Solidaarsus Ilja Jašin teisipäeval ajakirjanikele.

Tema sõnul jätkavad inimesed Nemtsovi mõrvapaika lillede toomist seni, kuni nad seda vajalikuks peavad hoolimata kõikidest vandalismiaktidest. «Seda pole võimalik takistada,» rõhutas Jašin.

Vene opositsioonipoliitik Boriss Nemtsov tapeti 27. veebruari hilisõhtul Kremli vahetus läheduses Suurel Moskvoretski sillal. Mõrvaga seoses on vahistatud viis kahtlusalust. Õiguskaitseallikate sõnul võis mõrva toimepanija olla Tšetšeenia pataljoni Sever endine asekomandör Zaur Dadajev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles