Niinimetatud Islamiriik hakkas edastama ingliskeelseid raadiouudiseid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi avaldatud foto kultuuripärandi hävitamisest Mosuli muuseumis.
Islamiriigi avaldatud foto kultuuripärandi hävitamisest Mosuli muuseumis. Foto: SCANPIX

Süürias ja Iraagis suuri alasid vallutanud sunniidi äärmusrühmitus Islamiriik (IS) alustas oma raadiojaamas al-Bayan ingliskeelsete uudiste edastamist.

IS teatas ingliskeelsete uudistega alustamisest Twitteri vahendusel. Seni on rühmitus edastanud uudiseid araabia ja vene keeles, ehkki väga palju materjali levitavad nad internetis just nimelt inglise keeles, et püüda enda ridadesse uusi võitlejaid ka lääneriikidest.

Esimene uudisteblokk andis ülevaate IS-i tegevusest Iraagis, Süürias ja Liibüas ning käsitles muu hulgas IS-i komandöri väidetavat surma Damaskuse äärelinnas asuvas Yarmouki pagulaslaagris, enesetapurünnakut Iraagis Kirkukis ning miinipildujarünnakuid Liibüas Sirtes.

Möödunud aastal väga kiiresti Iraagis ja Süürias edasi liikunud niinimetatus Islamiriigi võitlejate edu on viimasel ajal raugenud - alles möödunud nädalal lõid Iraagi valitsusväed nad rahvusvahelise koalitsiooni toel välja näiteks Tikritist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles