IMF kaitses uue laenu andmist Ukrainale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi asedirektor David Lipton.
IMFi asedirektor David Lipton. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) kaitses teisipäeval oma uut 17,5 miljardi dollari suurust laenu Ukrainale pärast kaheksat ebaõnnestunud programmi selles riigis, rõhutades, et valitsus panustab reformide elluviimisesse ja distsipliini.

IMF-i asedirektor David Lipton ütles, et «esmakordselt» on avanenud tõeline aken edu saavutamiseks, seda pärast aastakümneid kestnud halba juhtimist ja korruptsiooni.

Liptoni sõnul ei olnud Ukraina liidritel veel 2013. aastal tahtmist asuda ellu viima reforme, mis olid vajalikud majanduse suunamiseks õigele teele.

«Praegu on Ukrainal poliitilist tahet, kuid tal tuleb võidelda täieliku majandus- ja finantskriisiga,» ütles Lipton Washingtonis Petersoni rahvusvahelise majanduse instituudis.

Ukrainal on nüüd valitud liidrid, kes lähenevad majanduspoliitikale eesmärgikindlalt ja panustades.

Märtsi alguses asendas IMF ebapiisava kaheaastase laenuprogrammi nelja-aastasega ning 17,5 miljardit dollarit moodustab tuumiku suuremast, 40 miljardi dollarini ulatuvast abipaketist Ukrainale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles