USA valgenahalisele politseinikule esitati süüdistus relvastamata tumedanahalise tapmises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA Lõuna-Carolina osariigi valgenahalisele politseinikule esitati mõrvasüüdistus tumedanahalise relvastamata mehe tapmises.

Prokurörid lasid arreteerida North Charlestoni politseiniku Michael Slageri eile pärast seda kui olid näinud juhtumist juhuslikult tehtud videot, edastab BBC.

Võimude sõnul jooksis ohver, 50-aastane Walter Lamer Scott politseiniku eest ära ning korrakaitsja tulistas teda.

USA justiitsministeerium käivitas uurimise ning North Charlestoni linnapea Keith Summey sõnas politseiniku arreteerimisest teatades, et kui langetatakse halb ja vale otsus, siis tuleb selle eest ka vastutada.

USAs leiab igal aastal aset sadu juhtumeid, milles relvastatud politseinikud tulistavad relvastamata inimesi, kellest suur osa hukub. Vaid väga väikest osa neist juhtumitest uuritakse.

USA meedia teatel sai Scotti juhtum alguse möödunud laupäeval pärast seda kui politsei mehe auto peatas, kuna ta suunatuli oli katki.

Videolt paljastub, et Scotti ja politseiniku vahel läks kähmluseks ning mees põgenes. Politseinik tulistas mitu korda ära jooksund mehe suunas, kes lõpuks maapinnale langes.

Scott oli politseile varasemast tuttav, kuna ta ei maksnud alimente ning ei ilmunud maksmata alimentide kohtuistungitele.

Walter Lamer Scotti vend Anthony Scott sõnas ajakirjanikele, et tema arvates põgenes ta vend politsei eest, kuna ta ei olnud alimente maksnud ning kartis arreteerimist.

Anthony Scotti sõnul aitab video õiglust jalule seada.

Scotti perekonna advokaat Chris Stewart kiitis juhtumi tunnistajaks olnud isiku kiiret reageerimist ning video tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles