Šoti Rahvuspartei ei taha Cameroni enam peaministritoolil näha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti Rahvuspartei juht ja Šotimaa esimene minister Nicola Sturgeon.
Šoti Rahvuspartei juht ja Šotimaa esimene minister Nicola Sturgeon. Foto: SCANPIX

Šoti Rahvuspartei (SNP) lubas eile, et toetab Suurbritannia eelseisvatel valimistel pigem opositsioonilist Tööparteid, kui et laseb praegusel peaministril David Cameronil samal ametikohal jätkata ja tooridel ehk praegusel konservatiivsel parteil valitsust juhtida.

Erakonna juht Nicola Sturgeon ei soovi konservatiivist peaministrit David Cameroni teiseks ametiajaks ning tahab valitsusjuhi kohal näha pigem Ed Milibandi. 

Eile peetud teledebatis vastas Šoti tööpartei liider Jim Murphy talle aga, et vaja ei ole mitte tema Sturgeoni, vaid seda, et inimesed tuleks hääletama ja otsustaksid lõpetada rahvast kaugeneva valitsuse võimutsemise.

Viimaste uuringute kohaselt edestavad leiboristid napilt konservatiive.

Mõlema Briti suurima erakonna toetus on viimaste küsitluste põhjal üsna võrdne. Kumbki partei ei saavuta ilmselt parlamendi alamkojas enamust, mis võimaldaks ilma väiksemate parteide abita valitsust moodustada.

Briti valimised toimuvad 7. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles