Pildid: Kreeka peaminister käis Kremli müüri ääres tundmatut sõdurit austamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aexis Tsipras Moskvas pärast pärja asetamist Kremli müüri ääres.
Aexis Tsipras Moskvas pärast pärja asetamist Kremli müüri ääres. Foto: SCANPIX

Kreeka peaminister Alexis Tsipras kohtub täna Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, ent enne seda käis ta asetamas pärga Kremli müüri äärde tundmatu sõduri hauale.

Moskvas viibiva Kreeka valitsusallika teatel ei küsi nad seal majandusabi ja soovivad lahendada oma majandus- ja võlaprobleemid siiski Euroopa Liidu (EL) sees.

Kreeka teab, mida tal tuleb ELis teha, kuid igal riigil on õigus ajada ja parandada rahvusvahelisi suhteid, lisas allikas.

Alexis Tsiprase ees kandsid Kreeka lipuvärvides lindiga pärga Vene sõdurid. 
Alexis Tsiprase ees kandsid Kreeka lipuvärvides lindiga pärga Vene sõdurid. Foto: IVAN SEKRETAREV/AP

Ei peeta eriti tõenäoliseks, et Venemaa hakkaks Kreekale laenu andma, kuid gaasihinna alandamine võib teoks saada.

Kreeka on huvitatud, et Venemaa tühistaks Ukrainas toimuva tõttu ELis kehtestatud sanktsioonide vastuseks sisse seatud põllumajandustoodete sisseveo keelu: Venemaa põllumajandusminister ütles eile, et Venemaa oleks valmis kaotama sisseveokeelu Kreeka, Ungari ja Küprose toodetele.

Nagu etikett ette näeb, ei paigutanud Tsipras pärga mitte ise kohale, vaid käis aupaklikult selle järel.
Nagu etikett ette näeb, ei paigutanud Tsipras pärga mitte ise kohale, vaid käis aupaklikult selle järel. Foto: POOL/REUTERS

Alexis Tsipras on ka üks väheseid Euroopa valitsusjuhte, kes 9. mail Moskvas toimuval niinimetatud Suure Isamaasõja paraadil osaleb. Venemaa tähistab suurt võitu natsi-Saksamaa üle suure sõjalise jõu demonstatsiooniga Punasel väljakul. Venemaa sõjalise tegevuse tõttu Ukrainas boikoteerivad paljud lääneriigid üritust.

Seni ei ole Kreeka valitsus suutnud saavutada Rahvusvahelise Valuutafondi, Euroopa Liidu ja Euroopa Keskpangaga kokkulepet, mis tagaks talle lisalaenud. 

Järgnes traditsiooniline pidulik lindikohendamine.                                                                Fotod: Scanpix
Järgnes traditsiooniline pidulik lindikohendamine.                                                                Fotod: Scanpix Foto: IVAN SEKRETAREV/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles