Hispaanias vahistati 11 väidetavat Islamiriigiga seotud isikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioonil Sabadell peeti kinni üheksa väidetavat niinimetatud Islamiriigiga seotud äärmuslast.
Politseioperatsioonil Sabadell peeti kinni üheksa väidetavat niinimetatud Islamiriigiga seotud äärmuslast. Foto: SCANPIX

Hispaanias Kataloonias vahistati täna 11 väidetavalt äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) seotud isikut, teatasid võimud. Esialgu teatati üheksast vahistamisest.

Hispaanias Kataloonias vahistati täna 11 väidetavalt äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) seotud isikut, keda kahtlustatakse kavatsuses piirkonnas rünnakuid korraldada, teatasid võimud.

Euroopa riikides on läbi viidud arvukalt haaranguid, et peatada IS-i ridadesse võitlejate värbamine. Kolmapäeval Hispaanias läbi viidud operatsioonile eelnes aastane eeltöö sadade politseinike osalusel.

Politsei korraldas haarangud Barcelona ning Tarragona piirkondades ning vahistas isikud, "keda seostatakse džihadistliku terrorismi ning iseäranis Islamiriigiga," teatasid võimud avalduses. Kuus kinnipeetut on islami usku pöördunud.

"Meil on tegemist rakukesega, mis on varjamautult Daeshiga seotud," ütles Kataloonia siseminister Ramon Espadaler IS-i araabiakeelset lühendit kasutades.

"Ta värbas noori ja radikaliseeris nad. Osa neist saadeti Süüriasse ja Iraaki, aga moodustati ka operatiivrakuke, mis oli valmis Kataloonias rünnakuid korraldama."

Minister kinnitas aga, et rakukest jälgiti algusest peale ja see ei muutunud kordagi ohtlikuks.

Politsei pidas kinni 10 meest ja naise vanuses 17-45 aastat. Viis neist on marokolased, viis hispaanlased ja üks paraguaylane. Viimased kuus on hiljuti islamiusku pöördunud.

Võimud on paljastanud mitmeid äärmusrühmituse värbamispunkte Põhja-Aafrikas asuvates Hispaania Ceuta ning Melilla eksklaavis.

Aprilli alguses vahistati Kataloonias elav marokolane, kes tahtis saata kaks oma 16-aastast last pühasõdalaste ridadesse võitlema.

Märtsis vahistati väidetavalt kaheksa Hispaania vastu rünnakuid kavandanud terroristi.

Madridi väitel võitleb Iraagis ja Süürias koos pühasõdalastega umbes 100 hispaanlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles