Algas Soome parlamendivalimiste eelhääletus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aasta parlamendivalimistel oli suurüllatajaks Timo Soini juhitud Põlissoomlased. See, kes võidutseb kevadel 2015, selgub 19. aprillil.
2011. aasta parlamendivalimistel oli suurüllatajaks Timo Soini juhitud Põlissoomlased. See, kes võidutseb kevadel 2015, selgub 19. aprillil. Foto: SCANPIX

Soomes algas täna parlamendivalimiste eelhääletus, mis kestab terve nädala ehk kuni 14. aprillini.

Kommersteletkanali MTV fotograafi objektiivi ette jäi endine president Tarja Halonen, kes käis hääletamas Helsingi linnavalitsuses asuvas jaoskonnas.

Soomes on eelhääletuse ajal avatud 912 jaoskonda, vahendas vaalit.fi. Neid on näiteks vallakeskustes ja linnavalitsustes, raamatukogudes, postkontorites ja kaubanduskeskustes.

Välismaal saavad Soome kodanikud hääletada 8. -11. aprillini.

Valimiste õige päev on 19. aprill ja siis on jaokonnad avatud kell 9-20. Parlamendivalimistel omavad hääletusõigust kõik Soome kodanikud, kes on vähemalt 18 aastat vanad. Kodanikud saavad hääletada üksnes oma valimisringkonnas kandideeriva isiku eest.  

Valimiste lõplikud tulemused selguvad 22. aprillil. Soome parlamenti ehk Eduskunda pääseb 200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles