Putin vihjas Kreeka toidukaupade impordipiirangu tühistamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putini ja Tsiprase käepigistus täna Moskvas.
Putini ja Tsiprase käepigistus täna Moskvas. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin vihjas täna Kreeka peaministri Alexis Tsiprasega kohtudes, et Moskva võib tühistada Kreeka toidukaupade impordile kehtestatud piirangud.

Tsiprase Moskva-visiidis nähakse katset kasutada ära sooje suhteid Venemaaga ning kaubelda endale välja üht-teist kasulikku. Enne Tsiprase visiiti levisid Kreekas lootused, et ehk vabastab Kreml vähemalt Kreeka pehmed puuviljad embargo alt. 

Kreeka valitsus peab maksma aprilli lõpus välja enam kui miljardi euro väärtuses palku ja pensione. 9. aprillil aga tuleb Rahvusvahelisele Valuutafondile tasuda 450 miljonit eurot saadud laenust.

Venemaa kehtestas vastusammuna lääneriikide sanktsioonidele eelmisel aastal keelu Euroopa Liidu toidukaupadele. Venemaa jätkuva sõjalise osaluse tõttu Ukrainas toimuvas ei ole EL sanktsioone lõdvendanud, vaid on niinimetatud mustadesse nimekirjadesse lisanud üha uusi isikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles