Moskvas tabati ajaloolisi raamatuid müüa püüdnud mehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
INIONi raamatukogu Moskvas pärast põlengut 4. veebruaril.
INIONi raamatukogu Moskvas pärast põlengut 4. veebruaril. Foto: SCANPIX

Moskva kriminaaljälituse ametnikud pidasid Arbatil kinni kaks meest, kes üritasid müüa ühiskonnateaduste instituudi (INION) raamatukogust pärast põlengut varastatud hinnalisi raamatuid.

Üks kinnipeetu (29-aastane) on pärit Tatarstanist ja teine (26-aastane) Tveri oblastist, vahendas Interfax. 

Kohe pärast tulekahju tegutsesid nad hoones vabatahtlikena, kes koristasid sodi ja ladusid kastidesse kahjutulest puutumata jäänud raamatuid. Just sel ajal kõrvaldasid nad kasti, kus olid 19. sajandist ja 20. sajandi algusest pärit raamatuid.

Mehed võeti kinni eile õhtul kell 17.30 (kohaliku aja järgi), kuid nad püüdsid maha müüa tosinat ajaloolist väärtust omavat raamatut. Väljaannetel olnud templil seisis, et tegemist NSVLi Teaduste Akadeemia ühiskonnateaduste põhiraamatukogule kuulunud teosega.  

Kahjutuli INIONi hoones puhkes 30. jaanuaril ja see saadi kontrolli alla alles 2. veebruaril. Tuli hävitas ligi 20 protsenti instituudi raamatutest, lisaks sai osa fondidest veekahjustusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles