Marine Le Pen on vastu isa kandideerimisele kohalikel valimistel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen ja tema isa Jean-Marie Le Pen Rahvusrinde noortekongressil.
Marine Le Pen ja tema isa Jean-Marie Le Pen Rahvusrinde noortekongressil. Foto: SCANPIX

Prantsuse paremäärmusliku Rahvusrinde (FN) juht Marine Le Pen ütles täna, et on vastu oma isa kavatsusele kandideerida kohalikel valimistel.

Mõningate teravat vastukaja saanud avalduste põhjal, sealjuures Kolmanda Reichi gaasikambrite kohta, paistab Jean-Marie Le Peni strateegia paiknevat kusagil niinimetatud põletatud maa taktika ning poliitilise suitsiidi vahel, sõnas tema tütar Marine.

Marine Le Peni avalduses on öeldud, et ta plaanib 17. aprilli parteikonverentsil vastu seista isa kavatsusele seada üles oma kandidatuur detsembrikuistel kohalikel valimistel.

«Tema staatus erakonna aupresidendina ei luba tal võtta Rahvusrinnet pantvangi, korraldades selliseid jämedaid provokatsioone, mille eesmärk on kahjustada mind, ent mis annavad ränga löögi kogu liikumise, selle ametiisikute, liikmete ja kandidaatide pihta,» teatas ta. 

Jean-Marie Le Pen oli FN-i esimees alates selle asutamisest 1972. aastal kuni 2011. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles