Putin: Moskva ei hakka parandama suhteid EL-iga üksikuid riike veendes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa ei hakka parandama suhteid Euroopa Liidu kui tervikuga teatud liikmesriike ära kasutades, ütles president Vladimir Putin kolmapäeval.

«Ma tahan kinnitada, et me ei kavatse kasutada kedagi EL-is, et oma suhteid EL-i kui tervikuna tükati parandada,» ütles Putin koos Kreeka peaministri Alexis Tsiprasega Moskvas ajakirjanikele esinedes.

Avaldus oli mõeldud kommentaariks mõnede EL-i poliitikute ja ajakirjanduse väidetele, et Venemaa tahab kasutada Kreekat EL-iga suhete parandamiseks Trooja hobusena.

«Me ei taha kedagi ära rääkida ega veenda midagi tegema,» kinnitas ta.

"Me oleme lihtsalt avatud positiivsele koostööle oma rahva ja majanduse huvides positiivsete tulemuste saavutamiseks. Ja kui Kreeka valitsus eesotsas härra Tsiprasega peab võimalikuks suhted Venemaaga taastada ja neid laiendada, saame seda vaid tervitada ja oleme valmis astuma samasuguseid samme kõigis täna kõne all olnud valdkondades.»

Putin rõhutas, et igal riigil on õigus teha otsuseid oma rahvuslikest huvidest lähtudes, sestap on veider, et Kreeka peaministri Venemaa-visiidis nähakse midagi ebatavalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles