Islamiriigi toetajad tegid Prantsuse telekanalile küberrünnaku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsuse telekanal TV5Monde teatas, et sattusid äärmusrühmituse Islamiriik toetajate küberrünnaku alla.

Ründajad katkestasid eile õhtul selle telekanali saadete edastasmise, said enda valdusse kanali lehekülje ning mitmed sotsiaalmeedia kontod, edastab AFP.

«Me ei saa saateid edastada. Võrguleht ja sotsiaalmeediakontod ei ole enam meie kontrolli all. Islamiriigi pooldajad teatasid, et nemad on selle küberrünnaku taga,» edastas kanali juht Yves Bigot.

Rünnak TV5Monde´le algas umbes kella 21.00 paiku kohaliku aja järgi. Telekanal sai Facebooki lehe tagasi täna varahommikul, kuid telesaadete edastamist ei ole veel käivitatud. Meedia teatel said saadete edastamise süsteemid rünnaku tõttu kannatada ning on tõsiseid tehnilisi probleeme.

TV5 Monde´i leheküljel on teade, et tegemist on tehnilise probleemiga.

Islamiriigi teotajad edastasid TV5 Monde`i Facebooki leheküljel andmeid Prantsuse sõdurite  ja nende lähedaste kohta, kes džihadistide sõnul on osalenud Islamiriigi vastastes sõjalistes operatsioonides ja väljaastumistes.

«Prantsuse sõdurid, hoidke Islamiriigist eemale! Teil on võimalus säästa oma pere, ärge laske seda võimalust käest,» teatati Facebookis.  

Samuti ilmus sinna sõnum, milles Prantsusmaa presidenti François Hollande´i süüdistati suure vea tegemises, kuna ta sekkus sõtta, mis ei ole tema asi.

Prantsusmaa kuulub USA juhitavasse koalitsiooni, mis teeb Iraagis ja Süürias Islamiriigi vastaseid õhurünnakuid.

TV5 Monde`i peakorter asub Pariisis ning see telekanal edastab saateid rohkem kui 200 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles