Soome parteijuhid ei näe vajadust topeltkodakondsust piirata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome parlamendivalimistel ennustatakse võitu Juha Sipilä (fotol) juhitavale Keskerakonnale ehk Keskustale.
Soome parlamendivalimistel ennustatakse võitu Juha Sipilä (fotol) juhitavale Keskerakonnale ehk Keskustale. Foto: SCANPIX

Soome erakondade juhid ei näe otsest vajadust piirata topeltkodakondsuse võimalust, kirjutas neljapäeval uudisteagentuur STT.

Ukraina sõja süttimise järel on vaieldud eelkõige Soome ja Vene topeltkodakondsuse üle. Venemaa on põhjendanud oma aktiivsust Ukraina sõjas vene vähemuse kaitsmisega.

Uudisteagentuuri STT veebruaris ja märtsis tehtud usutlustes ei väljendanud keegi parteijuhtidest otseselt valmisolekut topeltkodakondsust keelata, kui neilt küsiti, kas seda peaks näiteks Venemaa osas piirama.

Koonderakonna juht Alexander Stubb ütles otse, et ei soovi süsteemi muuta.

«Rahvusvahelisus ja topeltkodakondsused on tänane päev. Ei peaks minevikku naasma,» lausus ta.

Põlissoomlaste juht Timo Soini ja Keskerakonna esimees Juha Sipilä tahavad teemat lähemalt uurida.

«Ei lööks siin akent kinni kummaski suunas, kuid soovin siiski selgitust selle kohta, kas see topeltkodakondsus on praegusel kujul relevantne,» ütles Soini.

Kõik erakonnajuhid rõhutasid, et piiranguid ei saa kehtestada vaid ühe riigi kodanikele.

Sotsiaaldemokraatide liider Antti Rinne märkis, et Soome seadusandlus on praegusel hetkel võrreldes teiste riikidega suhteliselt liberaalne.

«Praegusest välis- ja julgeolekupoliitilisest olukorrast sõltumata on tähtis omada seadusandlust, mis tagab meile sisemise julgeoleku,» tähendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles