Tsipras kohtub täna Moskvas Medvedeviga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ja Kreeka peaminister Alexis Tsipras arutavad tänasel kohtumisel Moskvas kaubandus- ja majandusküsimusi, teavitas valitsuse pressiteenistus.

«Medvedev ja Tsipras arutavad kaubadus- ja majanduskoostöö erinevaid aspekte,» edastati teates.

Kreeka peaminister kohtus päev varem Moskvas ka Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

«Pooled leppisid muu hulgas kokku teha pingutusi, et taastada kaubavahetuse järjepidev kasv ning pühendada suuremat tähelepanu ka investeerimiskoostööle,» lisas pressiteenistus.

Tsiprase Moskva-visiidis nähakse katset kasutada ära suhteid Venemaaga, et mingeid soodustusi välja kaubelda ning traditsioonilisi sidemeid tugevdada.

Putin rõhutas pärast kohtumist, et igal riigil on õigus teha otsuseid oma rahvuslikest huvidest lähtudes, sestap on veider, et Kreeka peaministri Venemaa-visiidis nähakse midagi ebatavalist.

«Me oleme lihtsalt avatud positiivsele koostööle oma rahva ja majanduse huvides positiivsete tulemuste saavutamiseks. Ja kui Kreeka valitsus eesotsas härra Tsiprasega peab võimalikuks suhted Venemaaga taastada ja neid laiendada, saame seda vaid tervitada ja oleme valmis astuma samasuguseid samme kõigis täna kõne all olnud valdkondades,» märkis Putin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles