Vene uurijad süüdistavad Poolat lennuõnnetuse juurdluse venimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelane lennuki allakukkumise järel sündmuspaika valvamas. Foto on tehtud 2010. aasta 11. aprillil.
Vene sõjaväelane lennuki allakukkumise järel sündmuspaika valvamas. Foto on tehtud 2010. aasta 11. aprillil. Foto: SCANPIX

Venemaal Smolenski lähedal 2010. aastal alla kukkunud Poola presidendi lennuki õnnetuse uurimise lõplik protseduuriline otsus on langetamata Poola süül, väitis neljapäeval Vene juurdluskomitee esindaja.

«Me hindame koostööd Poola uurmisorganitega kogu selle juurdlusperioodi vältel konstruktiivseks ja viljakaks,» ütles komitee pressiesindaja Vladimir Markin Interfaxile.

«Paraku ei ole meie Poola kolleegid veel vastanud mõnele Vene poole küsimusele, mis on põhjuseks, miks selles asjas ei ole võimalik teha lõplikku protseduurilist otsust.»

Smolenski piirkonnas alla kukkunud presidendi Lech Kaczyński lennuki rusud saab Poolale üle anda, kui juurdlus on läbi, seletas ta.

«Ma tahaksin rõhutada, et mõne poolaka avaldused, milles räägitakse lennukivraki üleandmise politiseeritusest, on täiesti alusetud. Siin ei saa olla mitte mingit poliitilist motiivi,» ütles Markin.

«Iga riigi uurimisorganid hoiavad asitõendeid enda käes nii kaua, kui uurimine jätkub. See on absoluutne standard, ülemaailmne praktika.»

«Lennukivrakk on kriminaaljuurdluse asitõend ja selle üleandmisest saab rääkida alles pärast juurdluse lõppu ja lõppotsuse langetamist,» lisas ta.

Lennuk kukkus alla 2010. aasta 10. aprillil Smolenski lennuväljale lähenedes. Katastroofis hukkus 96 inimest, teiste seas tollane president Lech Kaczyński oma abikaasaga, Poola keskpanga juht ja relvajõudude staabiülem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles