Moskva kritiseeris Leedut Vene telekanali keelamise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ekraanil
Vene president Vladimir Putin ekraanil Foto: SCANPIX

Moskva kritiseeris neljapäeval karmisõnaliselt Leedut venekeelse telekanali keelamise pärast seoses süüdistustega Ukraina sündmuste kallutatud kajastamisest.

Vene välisministeerium taunis Leedu meediajärelevalveameti «poliitiliselt motiveeritud otsust» RTR Planeta saadete edastamise peatamisest kolmeks kuuks.

«Leedus on kujunenud äärmiselt ohtlik olukord, kus on kasutatud repressiivseid meetodeid massimeedia survestamiseks ja ajakirjanike tagakiusamiseks,» ütles ministeerium avalduses.

Moskva väitel on Leedus täiemahuline poliitiline tsensuur, mis on vastuolus demokraatlike normidega.

Leedu raadio- ja televisioonikomisjon otsustas kolmapäeval peatada kolmeks kuuks RTR Planeta saadete edastamine, kuna ollakse seisukohal, et telekanal õhutab vihkamist ning on korduvalt rikkunud info edstamise seadust.

Komisjoni kõneisik ütles kolmapäeval AFP-le, et RTR Planeta on registreeritud Rootsis, kuid toodanguga tegeleb Vene meediakompanii VGTRK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles