Süüria rahukõnelused Moskvas lõppesid tulemusteta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria opositsioonidelegatsiooni liikmed Randa Kassis (vasakul) ja Mays al-Kridi Moskvas.
Süüria opositsioonidelegatsiooni liikmed Randa Kassis (vasakul) ja Mays al-Kridi Moskvas. Foto: PHILIPP KIREEV/AFP

Süüria valitsuse ja opositsiooni kõnelused Moskvas lõppesid täna  tulemusteta, sest pooled ei suutnud erimeelsusi lahendada.

Nädal aega kestnud kõneluste vahendaja Vitali Naumkin ütles, et pooled leppisid kokku mitmetes poliitilise lahenduse põhimõtetes, kuid ei suutnud toime tulla vastastikust usaldust loovate sammude väljatöötamisega.

Mõned osalejad taandusid hiljem ka kokkulepitud põhimõtetest, sest usaldusmeetmetes nagu vangide vabastamine ei suudetud üksmeelt leida, tunnistas Naumkin.

«Kui me veel ühe nädala koos veedaksime, jõuaksime tõenäoliselt teistes asjades kokkuleppele,» ütles ta. «Nad istusid koos laua taga, neil ei tekkinud rusikavõitlust, nad kuulasid üksteist. See on hea.»

Naumkin möönis, et Moskval ei olnud kõnelusi korraldades kuigi suuri ootusi. «Me ei lootunud Süüria kriisi lahendada,» sõnas ta.

Süüria suurim opositsioonirühmitus keeldus Moskva kõnelustel osalemast.

Moskvas peetavate Süüria-siseste konsultatsioonide kolmanda vooru kuupäeva pole veel kindlaks määratud.

Venemaa on toetanud nüüdseks neli aastat kestnud Süüria kodusõjas algusest peale president Bashar al-Assadi režiimi, kaitstes seda muu hulgas ka ÜRO sanktsioonide eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles