Tadžikistan süüdistab «terrorirünnakus» islamiste

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžikistani sõdurid terrorismivastase võitluse väljaõppel.
Tadžikistani sõdurid terrorismivastase võitluse väljaõppel. Foto: SCANPIX

Tadžikistani võimud süüdistasid eile Afganistani piiri lähistel sõduritele korraldatud verises rünnakus välismaiseid islamiste.

Kaitseministri esindaja Faridoon Mahmadalijev nimetas vähemalt 23 inimelu nõudnud rünnakut terroriaktiks, mille panid toime 90ndate kodusõjas valitsuse vastu võidelnud väepealikest sissid, vahendas Reuters.

«Need on Pakistani Islamivabariigi, Afganistani Islamivabariigi ja Venemaa Föderatsiooni Tšetšeenia Vabariigi palgasõdurid, kes püha islami taha peitudes püüavad Tadžikistani muuta feodaalsõdade tallermaaks,» leidis Mahmadalijev.

«Rashti orus tapeti eile 23 sõdurit, kelle hulgas oli ka kaitseministeeriumi ja rahvusvkaardi ohvitsere,» lisas Mahmadalijev.

Kohalik uudisteportaal on teatanud koguni 40 ohvrist. Võimude sõnul on rünnaku taga riikliku julgeolekukomitee eeluurimisvanglast põgenenud sissid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles