Tuomioja: Põhjamaade kaitsekoostöö ei ole suunatud Venemaa vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome välisminister Erkki Tuomioja.
Soome välisminister Erkki Tuomioja. Foto: SCANPIX

Soome välisminister Erkki Tuomioja ütles täna, et Venemaal ei ole põhjust reageerida Põhjamaade otsusele kaitsekoostööd süvendada.

Tema sõnul on koostöö läbipaistev ega ole suunatud Venemaa vastu.

«Mina ei näe selleks mingit põhjust,» vastas Tuomioja küsimusele, kas Venemaa võib nüüd Põhjamaid ähvardada.

Tuomioja ütles, et tema ei ole Põhjamaade kaitseministrite ühiskirja lugenud, aga tema hinnangul ei ole jutud kaitsekoostöö tihendamise vajadusest uued.

Ühise kirjutise avaldas neljapäeva õhtul Norra ajaleht Aftenposten, kuid see peaks ilmuma laupäeval ka teiste Põhjamaade ajalehtedes.

«Ma ei ole kaitseministrite artiklit lugenud, nii et ei saa seda kommenteerida. Saan vaid tõdeda, et meil ei ole mingeid uusi kavatsusi ega liine,» sõnas Tuomioja pärast Eesti välisministri Keit Pentus-Rosimannusega kohtumist.

Viimane leidis, et tihedam kaitsekoostöö Põhjamaade vahel on kasulik ka Eestile.

Aftenpostenis ilmunud artiklist selgub, et Põhjamaad on Venemaa agressiivse tegevuse tõttu kokku leppinud kaitsekoostöö tihendamises, koostööd süvendatakse ka Baltimaadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles