Kremli-meelsed režissöörid loovad kiirtoiduketi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene võimud toetavad patriootlikke režissööridest vendi Nikita Mihhalkovi ning Andrei Kontšalovskit 700 miljoni rublaga, mis on mõeldud konkurentsivõimelise kiirtoidurestoranide keti loomiseks, teatas reedel uudisteportaal RBK.

Filmitegijad esitasid uue keti loomiseks Kremlile ametliku taotluse.

Vene riigitelevisioonis läks reedel projektist eetrisse pikk uudislõik, kus räägiti pikalt sellest, kuidas venelased on tavalistest hamburgeritest tüdinenud.

Mihhalkovi loomingu hulka kuulub 1994. aastal ilmunud «Päikesest rammestunud» ning Kontšalovskil oli enne Venemaale naasmist viljakas karjäär Hollywoodis.

Režissööride sõnul on nende ettevõtmise eesmärk «luua alternatiiv Lääne kiirtoidukettidele», teatas päevaleht Kommersant.

«Seoses selle projekti sotsiaalpoliitilise mõõtmega... palume Vene valitsuselt selle heaks toetust,» seisis režissööride avalduses.

Restoraniketi nimeks saaks «Sööme kodus», mis on populaarse kokandussaate pealkiri, mida juhib Kontšalovski abikaasa.

Režissööri väitel üritatakse vähemalt 50 protsenti toiduainetest osta kohalikelt põllumeestelt. «Tahame, et inimesed sööksid tervislikku ja odavat toitu,» ütles ta.

Projekti kriitikute väitel on tegemist omapoiste toetamisega.

«Riik ei sekku tavaliselt toitlustusärisse,» ütles endine rahandusminister Aleksei Kudrin suhtlusvõrgustikus Twitter. «See loob probleeme Vene väikeettevõtetele, mitte ei konkureeri McDonaldsiga,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles