Türgi sõdurite ja kurdi mässuliste vahel toimus tulevahetus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi armee sõdurid.
Türgi armee sõdurid. Foto: SCANPIX

Neli Türgi sõdurit sai haavata täna riigi kaguosas toimunud tulevahetuses terroristlikuks kuulutatud Kurdistani Tööpartei (PKK) võitlejatega.

Türgi armee teatas oma kodulehel, et lahingud jätkuvad ning Agri piirkonda saadeti lisajõude. Sõjaväe kinnitusel avasid tule esmalt PKK võitlejad. PKK pole juhtunut veel kommenteerinud.

PKK vangistatud liider Abdullah Öcalan on kutsunud oma toetajaid relvi maha panema. Samas on ta varem ähvardanud Türgi valitsust 2013. aasta märtsis sõlmitud rahuleppest taganemisega, kui Ankara lubab sunniitliku äärmusorganisatsiooni Islamiriik võitlejatel kurdide kallal toime panna veresauna.

PKK konflikt Ankaraga on üks maailma veriseimaid sissisõdasid, mis on kestnud üle 30 aasta ja nõudnud umbes 40 000 inimese elu. Kui algul oli PKK nõudmiseks iseseisev Kurdi riik Türgi kaguosas, räägivad kurdid viimasel ajal üksnes poliitilisest autonoomiast ja suurematest kultuurilistest õigustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles